sodorva-tekerve

gasztro anno - így sütöttek ők, így sütök én

2017. feb 03.

Hamis fánk gesztenyéből - Ha nem csíped a hagyományost

írta: meszter74
Hamis fánk gesztenyéből - Ha nem csíped a hagyományost

A farsanghoz hozzá tartozik a fánksütés, még ha csak a hangulata miatt is, de az ember késztetést érez, hogy mindenképp hű legyen a hagyományokhoz: szóval süssön fánkot. De mi van, ha valaki nem igazán csípi az olajban fürdőző édességet,

Tovább Szólj hozzá

2017. feb 01.

Egy férfias harapnivaló: lazaccal töltött kifli a századelőről

írta: meszter74
Egy férfias harapnivaló: lazaccal töltött kifli a századelőről

A mi hűtőnkben gyakran megfordul a szeletelt füstölt lazac, amit a 4 évestől az 48 évesig mindenki boldogan eszik. A „rózsaszín husi” ahogy a kicsi emlegeti, eddig csak a reggeliző vagy a vacsorázó asztalon volt jelen, finom pirítósok vagy puha parasztkenyerek kísérőjeként. Aztán nemrégiben

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása